בע"ה ט"ז אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

אריק מלך ישראל! [מבית עמרי] • דעה

על הנקודות הטובות באישיותו של אריק, על הכשלים הצפויים וטיעונים אפשריים לגזר הדין ב'בית דין של מעלה' • דעה\r\n

  • מנחם בן שחר
  • י' שבט תשע"ד - 18:52 11/01/2014
גודל: א א א
על הנקודות הטובות באישיותו של אריק, על הכשלים הצפויים וטיעונים אפשריים לגזר הדין ב'בית דין של מעלה' • דעה
מי הוא אריק? רשימה
אריק הוא מייצג הולם לציונות. בשר מבשריה של הישראליות ואפילו לוז עצמותיה. שרון נולד בארץ וגדל כאן, מההגנה דרך צה"ל ועד לממשלה. לאריק יש חלק נרחב ב'סמוך' הצהלי, והרבה מהביטחון המוחלט ב'ידו הארוכה של צה"ל' הוא למעשה הישענות על בטחונו העצמי המטורף של אריק, הנועזות שלו, המנהיגות, יכולות החשיבה ניתוח המציאות, התכנון והביצוע.
בשנותיו הקשות של צה"ל אריק הכניס 'רעל' חדש באמצעות יחידת 101 תוך יצירת מיתוס ואוירת פלא. אריק, הצעיר יחסית בלט מאוד בין קציני צה"ל. אריק עזב את מפא"י, חבר ל'חרות', היה ממקימי הליכוד ומניות רבות לו ב'מהפך' של בגין. מהפלמ"ח וההגנה עד הגירוש מהגוש, עשרות שנים, אריק תמיד היה שם, ובד"כ במרכז העניינים.
[caption id="attachment_81321" align="aligncenter" width="300"]שרון ובגין עם ראשי גוש אמונים (הרמן חנניה לע''מ) שרון ובגין עם ראשי גוש אמונים (הרמן חנניה לע''מ)
מפעל ההתנחלות
הרב צבי יהודה ייצר את ההשראה שלח את התלמידים ו'הוליד' את גוש אמונים, אריק שרון נתן את הכלים. אריק הוא האבא המעשי של ההתיישבות ביש"ע הוא שלימד את הרב לוינגר וחבריו לתמרן פוליטית, לשים פס חופשי על מי שצריך, ופשוט לקבוע עובדות בשטח, לדחוף בלי למצמץ. אריק ידע לעשות אקרובטיקה בירוקרטית ולהעביר תקציבי ענק ממשרד זה למשנהו, לפתוח ברזים ולעקוף מכשולים משרדיים ואנושיים ופוליטיים שונים קשים ומשונים, עד כדי שחיתות שלטונית מובהקת..
והרשימה השנייה -
אריק הוא מייצג הולם לציונות, ומראה לנו כיצד נראית אהבת עם ישראל ללא אהבת ה' יתברך. בגין לא היה מעז ליפול לקמפ דייויד לולא אריק נותן לו גב שמן ומלא בטחון עצמי , בלי אריק לא היו מצליחים לעקור יהודים מחבל ימית. סביב אריק היו תמיד סכסוכים אישיים רבים וקשים ויריבויות בצמרת שמחירם בדם היה גבוה . אריק הסתיר זאת וידע ליחצן את עצמו ללא הרף וללא היצמדות נלהבת למידת האמת כדי למתג ולפרנס את המותג 'אריק מלך ישראל'.
מלכי ישראל הרשעים
אריק אכל שקצים ורמשים נבלות וטרפות, ביתו שבחוות השקמים לא היה כשר, וגם ההתנהלות בתחומי 'אבן העזר' לא היתה פרומערית במיוחד. אפשר אולי לדמות את אריק לדמות תנכית הזהה לשם בנו - מלכות עמרי ובנו אחאב. אצלם בולטת אהבת עם ישראל ועמידה על הכבוד היהודי הלאומי, ומאידך רשעות וטומאה נוראית.
אליהו הנביא הכיר את אחאב, ובפרקים מסוימים קירב אותו, הבעש"ט התקרב לפעמים ליהודים מסויימים כאשר אחרים הרימו גבה, והרב צבי יהודה ידע בדיוק מיהם משה דיין ואריק שרון והחליט לחזק אותם באמצעות חיבוק ייחודי ועוצמתי, גם הרבי מליובאוויטש קירב את אריק. נפלאות דרכי הצדיקים.
כיצד הגיב ריבונו של עולם לדרכם של אחאב ועמרי? מכל מלכי ישראל שושלת עמרי זכתה למלוכה נרחבת ומתמשכת יחסית למרות היותם רשעים מרושעים. אליהו אמנם הטיח באחאב 'לא עכרתי את ישראל כי אם אתה ובית אביך'! אבל מתאמץ ביותר לקרב את אחאב, להשיבו ובעיקר לחלצו מציפורני איזבל. זה לא כ"כ הצליח ואחאב ממשיך למלוך למרות הע"ז. מעניין לבדוק מהו הדבר שכן 'שבר' את המלכות החילונית הצברית הראשונה?
[caption id="attachment_81653" align="aligncenter" width="300"]שרון במלחמת יום כיפור (לע''מ) שרון במלחמת יום כיפור (לע''מ)
חטאי הציונות
בניגוד למקובל, כרם נבות, הסתאבות שלטונית אכזרית, לא היה נקודת המפנה לפני מפלת בית עמרי. כנראה שמלך פטריוט לא נופל סתם בחמדנות של כרם בעצת אשתו. מתי בישר הנביא לאחאב כי מותו קרוב, ועמו יפסיד? אחרי שילוח מלך ארם! (עיין במלכים א פרק כ)
נעשה הנביא כאומר לבית עמרי כך: ה' יתברך מכבד את הבחירה שלכם, אתם חורצים את גורלכם . החלטת להיות מלך כופר אך לאומי? עובד ע"ז אך מקדיש את כל כולו לעם ישראל – סבבה. נלך איתך.  זהו ה'ניצוץ' והנקודה הפנימית שלך ולכן לא תיפול על כל הגילולים שאתה מפיץ בארץ, ולא תישפט כרגע על שחיטת איזבל את נביאי ד'. אך למה שילחת את איש חרמי מיד? היכן הכבוד הלאומי שאתה אמון עליו??! רצונך להיות ציוני כופר, בחרת לך מצווה אחת ובה מהדר? תפאדל, אך תעמוד בזה! היה לפחות ציוני בלי זיגזג. ההתרפסות בפני הגוים, וההתיפיפות כמלכי חסד הם החטא המפיל אותך.
תיק התביעה - מהן העבירות המיוחסות?
בבית הדין של מעלה (בית המשפט העליון!) יש דן יחידי, וקצרה דעתנו הדלה מלהבין באמת, הס מלהזכיר. להלן הצעה רק על דרך ה'אפשר'. לאחר שאריק השתחרר מכף הקלע והגיע למעלה, עשרות המגורשים הדווים ז"ל כבר יחכו לו ויעידו, גם ארץ ישראל ודאי נוקמת במי שפגם בשלמותה, וכל סעיף בשו"ע תובע את שלו. אך מהנ"ל נראה כי עיקר דינו של אריק והקטרוג נגדו לא יהיה על השקצים והרמשים שזלל אלא על הבגידות הלאומיות האכזריות שלו. במילתך לפחות תעמוד!
הפטריוטיות והגבורה הגדולה הכזיבו והפכו ביזיון כצפוי כי היו חלולות מאהבת ה' יתברך, כי היו חלולות מיראת שמיים ויראת חטא, ומהיצמדות לדרך התורה, כי הן לוו במשך כל השנים בשחיתות בולטת ולא בנקיות מידות. בלי תורה ועבודת ד' יתברך אין עמידה איתנה ליהודי, זה פשוט. אריק הוא תשקיף האווירה הצברית אליה נולד בכפר מלל לפני שמונים שנה. לא כ"כ הרבה מוסר למדו שם ולא חסידות.
[caption id="attachment_60749" align="aligncenter" width="300"]גירוש ממורג (דובר צה"ל) גירוש ממורג (דובר צה"ל)
תכל'ס
המשימה ברורה: במקביל להיאחזות שלנו ברגבי אדמתו יתברך, עיקר המלאכה היא לייצר אקלים יהודי שמח וקדוש ונזכה למנהיגים קדושים. לנקות את מידותנו ואת השיח הציבורי מהבלבול הלאומי העמוק. לזקוף גו, למתוח חיוך ענק ולהנות!  ממה להנות? הו, מלא דברים: מכל מילה בתורה, מפנימיות התורה, עבודת ד', מהארץ, מכל יהודי שמתקרב, מלכסוף למקדש ולמשיח - כי הוא בעצם המנהיג האמיתי שלנו.
תגובות (13) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד